Ministerstvo investícií použilo na propagáciu Slovenska zábery z Ruska, tvrdí Veronika Remišová

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR (MIRRI) priznalo, že dodávateľská agentúra v jednom zo štyroch spotov použila záber z fotobanky, ktorý mohol vzniknúť mimo Slovenska, spot preto z kampane stiahli.

Veronika Remišová. Foto: Jaroslav Novák/TASR Veronika Remišová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Richard Raši podpísal zmluvu na gigantickú marketingovú kampaň za štyri milióny eur, kde nezmyselnými sloganmi propaguje Slovensko a eurofondy. No zrejme u Rašiho viac myslia na kšefty, ako na profesionálnu prácu. Na propagáciu rozvoja slovenských regiónov si Richard Raši vybral zábery z Ruska, čo je mimoriadny trapas. Pre ministra Rašiho je to obrovská hanba aj pred partnermi z Európskej únie, keď za európske peniaze prezentujeme zábery z Ruska,“ uviedla Remišová.

K záberom sa už vyjadrilo aj ministerstvo investícií. „O každej dobrej kampani sa hovorí a ani táto nie je výnimkou. V jednom zo štyroch spotov dodávateľská agentúra použila záber z fotobanky, ktorý mohol vzniknúť mimo Slovenska, čím porušila zadanie. Preto sme tento spot z kampane stiahli a agentúra ho musí prepracovať. Zároveň ďakujeme bývalému zamestnancovi, že nás na záber nepochádzajúci zo Slovenska upozornil,“ vyjadril sa odbor komunikácie MIRRI.

Remišová tiež kritizovala, že zo sumy 2,7 milióna eur určenej na televíznu kampaň Slovensko je skvelé miesto pre život išlo 2,6 milióna eur súkromným televíziám a „len 128-tisíc eur štátnej televízii, ktorú musia platiť občania zo svojich daní“.

(tasr)


Popredný ruský expert Fiodor Lukianov pre Štandard: Rusko chcelo s celou Ukrajinou zopakovať niečo podobné, ako v roku 2014 dokázalo na Kryme.
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Mestský súd Bratislava IV zamietol žalobu na odškodnenie za nezákonnú väzbu čurillovcov z dôvodu, že bola podaná predčasne. Nešlo o prekvapivé rozhodnutie, keďže žaloba nespĺňala základné zákonom vyžadované náležitosti, ako napríklad skončenie trestného stíhania. To…
Prejsť na článok