Trump sa v New Yorku stretne so Zelenským

Schôdzka aj s britským premiérom Starmerom sa zároveň uskutoční deň po tom, ako Trump kritizoval ukrajinského vodcu za to, že odmietol uzavrieť dohodu s Ruskom.

Trump sa postaví pred súd v trestnom konaní ako prvý exprezident v dejinách USA Donald Trump. Foto: TASR/AP

Niekoľko hodín po tom, ako sa ukrajinský prezident stretol v Bielom dome s prezidentom USA Joeom Bidenom a viceprezidentkou Kamalou Harrisovou, Trump vyhlásil, že „je hanba, čo sa deje na Ukrajine. Toľko úmrtí, toľko skazy. Je to strašná vec“.

Trump síce konštatoval, že sa teší sa stretnutie so Zelenským, ale naznačil aj to, že je nespokojný s jeho nedávnymi výrokmi pre magazín The New Yorker, keď ukrajinský líder vyjadril presvedčenie, že Trump v skutočnosti nevie, ako zastaviť vojnu na Ukrajine.

Na svojej tlačovej konferencii Trump na margo toho konštatoval, že Zelenskyj ho nepozná. „Verím, že sa mi podarí uzavrieť dohodu“, ktorá povedie k ukončeniu vojny,“ dodal Trump.

(tasr)


Slovník šéfa SNS Andreja Danka pri rodičovských dôchodkoch sa za posledný viac ako týždeň zmenil. Čoraz hlasnejšie sa ho vo verejných vyjadreniach zastáva. Realita je však taká, že vláda ho fakticky ruší, aby ušetrila necelých…
Prejsť na článok