Ďalší hurikán sezóny si vyžiadal prvé obete

Najmenej päť ľudí zahynulo v dôsledku hurikánu John v mexickom meste Acapulco, oznámil mexický prezident Andrés Manuel López Obrador. Tamojšie médiá však tvrdia, že ich počet môže byť vyšší, píše agentúra AFP

Televízna stanica Milenio informovala, že umrieť mohlo až 13 ľudí vrátane niekoľkých detí. Mexické úrady tento počet bezprostredne nepotvrdili.

Hurikán zaplavil takmer 20 štvrtí Acapulca, v ktorom žije viac ako 800-tisíc obyvateľov. Približne 1 200 ľudí našlo útočisko v núdzových prístreškoch.

John dosiahol Mexiko začiatkom tohto týždňa, pričom odvtedy v krajine spôsobil záplavy, zosuvy pôdy a vyžiadal si niekoľko ďalších životov.

(tasr)


Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok