Bývalému prezidentovi finančnej správy Imreczemu zastavil prokurátor sedem obvinení

Františka Imreczeho, bývalého prezidenta finančnej správy, zbavil prokurátor obvinení v celkovo siedmich prípadoch. Zostáva však naďalej odsúdený v jednom prípade.

Na snímke bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze sedí v súdnej sieni na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo štvrtok 9. februára 2023. Foto: Martin Baumann/TASR Na snímke bývalý riaditeľ finančnej správy František Imrecze sedí v súdnej sieni na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku vo štvrtok 9. februára 2023. Foto: Martin Baumann/TASR

Kajúcnik Imrecze vypovedal o prípade zmanipulovaných nákupov informačných systémov pre daniarov, ale aj o úplatkoch, ktoré mali od spoluobvineného podnikateľa Michala Suchobu smerovať viacerým stranám.

V roku 2021 ho polícia zadržala pri akcií Mýtnik a skončil vo vyšetrovacej väzbe. Väčšinu káuz sa mu podarilo uzavrieť bez súdneho pojednávania a trestu aj vďaka tomu, že ako kajúcnik spolupracoval s políciou pri objasňovaní niektorých ďalších trestných činov. Imrecze je právoplatne odsúdený iba za korumpovanie svojich kolegýň z finančnej správy. Neminul ho však podmienečný trest a peňažný trest vo výške 202-tisíc eur.

(mja)