KDH kritizuje zámer zriadenia národného mediálneho úradu

Premiér Robert Fico (Smer) poukazuje i na potrebu zavedenia práva na opravu a odpoveď a uvažuje aj nad úpravou povinností potrebných pre výkon práce novinára.

Snímka obrazovky 2024-09-18 o 9.39.24 Predstavitelia strany KDH. Foto: TASR/Lukáš Mužla

Opozičné KDH tvrdí, že národný mediálny úrad má byť bičom na všetkých neposlušných novinárov a „vládny valec“ chce takto zavrieť ústa novinárom. Odmieta aj ďalšie navrhované zmeny v mediálnej oblasti.

„Fico s Dankom chcú mať takto pod kontrolou kontrolu verejnej moci, ktorá je vo vyspelých demokratických spoločnostiach aj v rukách novinárov. Podmienku povinného členstva v stavovskej žurnalistickej organizácii si naposledy pamätáme z čias totalitného vojnového Slovenského štátu a je viac ako smutné konštatovať, že mocichtivosť súčasnej vládnej koalície siaha až k manierom totalitných režimov,“ napísalo KDH vo svojom stanovisku.

Hnutie zároveň poukazuje na to, že politická angažovanosť niektorých médií i novinárov v prospech politických strán ide často za hranicu objektívneho a vyváženého informovania. Kresťanskí demokrati vláde pripomínajú aj nedávno prijatý európsky akt o slobode médií, ktorý je pre Slovensko záväzný a s ktorým sú podľa KDH vládne zámery cenzurovania novinárov v príkrom rozpore.

(tasr)


Turisti znovu objavili čaro vodných nádrží na východe – Zemplínskej šíravy a Domaše. Domáci vždy prichádzajú s niečím novým, čo hostí zaujme. Rozvoj lokalít a návštevnosť im môžu závidieť prevádzkovatelia aj iných slovenských rekreačných lokalít.
Prejsť na článok
Vojna v Gaze narušila tradičné oslavy sviatkov, pričom Palestínčania čelili obmedzeniam prístupu k posvätným miestam.
Prejsť na článok
Mediálna obhajoba čurillovcov zo strany Štefana Hamrana naráža na mnohé fakty, ktoré sa rozhodol účelovo prehliadať a zavádzať tak verejnosť dezinformáciami. Tvrdenie o neexistencii jediného dôkazu preukazujúceho vinu vyšetrovateľov pritom nie je jediný preukázateľný výmysel.…
Prejsť na článok