V Meklenburskom zálive pri pobreží Baltského mora horí tanker

Na palube nemeckého tankera s vykurovacím olejom vypukol v piatok ráno požiar. Tanker kotví v Meklenburskom zálive pri pobreží Baltského mora na severovýchode Nemecka.

Snímka obrazovky 2024-10-04 o 6.26.05 Ilustračná snímka. Reprofoto: SHOT/Telegram

Všetkých sedem členov jeho posádky previezli do bezpečia. Informovali o tom agentúry DPA a AFP odvolávajúce sa na vyhlásenia miestnych záchranárov.

„V piatok ráno vypukol na tankeri Annika požiar,“ uviedlo nemecké Ústredné veliteľstvo pre mimoriadne námorné situácie (CCME).

„Tanker plaviaci sa pod nemeckou vlajkou je dlhý 73 a široký 12 metrov a podľa DPA preváža 640 ton ťažkého vykurovacieho oleja. Momentálne sa nachádza v Meklenburskom zálive, konkrétne vo vodách medzi mestami Kühlungsborn a Warnemünde.

Je ukotvený a pripojený aj k remorkéru. Požiar sa snažia uhasiť plavidlá záchrannej služby, pričom do oblasti boli vrtuľníkmi vyslané aj ďalšie tímy hasičov.

Rezort životného prostredia spolkovej krajiny Meklenbursko-Predpomoransko uvádza, že dosiaľ neboli zaznamenané žiadne škody na životnom prostredí ani zranenia, ako to tvrdili predošlé medializované správy. Príčina požiaru nie je bezprostredne známa.

(tasr)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok