Izrael nedovolí Hizballáhu návrat do dedín na juhu Libanonu ani po stiahnutí sa izraelských síl

Izraelský minister obrany Joav Galant v nedeľu uviedol, že "teroristom nedovolí návrat" do pohraničných dedín v južnom Libanone, ktoré premenili bojovníci Hizballáhu na podzemné vojenské stanovištia naplnené stovkami zbraní.

FtYAFxTaUAAUc_2 Izraelský minister obrany Joav Galant. Foto: X

Izraelský minister obrany Joav Galant v nedeľu uviedol, že „teroristom nedovolí návrat“ do pohraničných dedín v južnom Libanone, ktoré premenili bojovníci Hizballáhu na podzemné vojenské stanovištia naplnené stovkami zbraní.

„Nedovolíme návrat teroristov na tieto miesta. Toto je životne dôležité pre zaistenie bezpečnosti obyvateľov severu (Izraela),“ povedal Galant vo videoposolstve z izraelsko-libanonských hraníc.

Ako spresnil, návrat príslušníkov hnutia Hizballáh nebude do spomenutej oblasti umožnený ani po stiahnutí sa izraelských ozbrojených síl, cituje agentúra AFP.

Izraelská armáda v nedeľu vyzvala obyvateľov viac než 20 dedín na juhu Libanonu, aby sa evakuovali zo svojich domovov na sever od rieky Awalí. Armáda ďalej uviedla, že v tuneli na juhu Libanonu zajala bojovníka hnutia Hizballáh, dodáva Reuters.

(tasr)