Spojené kráľovstvo prestáva byť príťažlivé pre mladých ľudí, mnohí zvažujú odchod

Veľká Británia môže v budúcnosti čeliť odlevu mladých ľudí, ktorým sa nepáčia viaceré aspekty života v tejto ostrovnej krajine. Spokojní ale nie sú ani dospelí. Píše o tom Telegraph.

lietadlá Ilustračný záber. Foto: TASR/AP

Podľa prieskumu spoločnosti YouGov zo začiatku aktuálneho roka, na ktorý sa odvoláva, sa chce približne 30 percent mladých ľudí vo veku 18 až 24 rokov presťahovať do zahraničia. Navyše, viac ako tretina Britov si myslí, že na to majú právo a mladých ľudí čaká lepšia budúcnosť, ak emigrujú.

Ďalšie prieskumy podľa Telegraphu priniesli zistenie, že polovica Britov už niekedy zvažovala odchod zo Spojeného kráľovstva za lepšími príležitosťami v zahraničí a dvaja z piatich si myslia, že Spojené kráľovstvo nie je dobrým miestom pre život mladých ľudí.

Z prieskumov vyplynulo, že väčšinu ľudí znepokojujú ceny domov, stagnujúce mzdy a prudko rastúce dane. Každý tretí Brit sa domnieva, že v zahraničí by mohol zarobiť viac peňazí.

Podľa britského štatistického úradu prišlo vlani do Británie viac ako 1,2 milióna ľudí, ale emigrácia sa tiež zvyšuje. Krajinu opustilo v tom čase viac ako pol milióna ľudí, z toho približne 100-tisíc Britov. Telegraph upozorňuje, že mnohé krajiny ich vítajú s otvorenou náručou, hlavne, ak ide o takzvaných digitálnych nomádov.

(bra)


Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok