Netanjahu telefonoval s Trumpom, exprezident USA telefonát označil za "veľmi príjemný"

Hovor medzi izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom a bývalým americkým prezidentom Donaldom Trumpom potvrdil v nedeľu úrad izraelského premiéra.

Benjamin Netanyahu Izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Foto: TASR/AP

„Premiér Netanjahu zopakoval to, čo už povedal aj verejne – Izrael berie do úvahy obavy vlády Spojených štátov, no nakoniec sa aj tak bude rozhodovať na základe vlastných národných záujmov,“ uviedol úrad podľa agentúry Reuters.

Trump neskôr vo Filadelfii pred zástupcami médií vyhlásil, že mal s izraelským premiérom v sobotu „veľmi príjemný“ telefonát. Izraelský premiér sa ho údajne spýtal na názor vo veci Iránu.

Izrael v súčasnosti zvažuje vojenskú reakciu na nedávne iránske raketové útoky. „Spýtal sa ma na názor. Ja som povedal iba toľko, aby urobil to, čo urobiť musí,“ uviedol Trump.

(tasr)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok