Vo veku 82 rokov zomrel komentátor i šéfredaktor športu v Slovenskej televízii Ján Lacko

Vyštudoval Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre, ekonomickú fakultu. Napokon sa však v roku 1964 prihlásil na konkurz Československého rozhlasu Košice. V októbri 2024 ho zradilo zdravie.

jan-lacko-archiv-stvr Ján Lacko. Foto: STVR

O úmrtí komentátora informoval portál Nový Čas Nedeľa. Lacko odštartoval svoju športovú novinársku kariéru v roku 1966. Do roku 1976 pôsobil v televíznom štúdiu Košice, následne sa presťahoval do Bratislavy, aby bol bližšie snu komentovať olympijské hry.

Jeho prvou olympiádou boli zimné hry v Innsbrucku v roku 1976. V tom istom roku vďaka náhode odcestoval aj na olympiádu do Montrealu – pražský kolega, ktorý bol pôvodne nominovaný do televíznej výpravy, totiž ochorel.

V 80-tych rokoch rezonoval aj v hokeji, keď komentoval stovky prenosov z domácej ligy i majstrovstiev sveta.

„Na sklonku svojho pôsobenia v Slovenskej televízii bol dva roky šéfredaktorom športovej redakcie, keď mu po novembri 1989 dala v hlasovaní dôveru väčšina kolegov. Keď v roku 1992 odchádzal z STV, mal na konte účasť na siedmich olympijských hrách, z toho štyroch zimných,“ píše citovaný portál.

(max)


V Košiciach rastie nespokojnosť predajcov z trhu na Dominikánskom námestí. Mesačný nájom sa im zdá privysoký na to, že správca im neposkytuje služby, ktoré sú pre nich mimoriadne dôležité. V Bratislave majú iný systém.
Prejsť na článok
Nobelova cena za ekonómiu sa vracia ku koreňom. Tohoroční laureáti najznámejšej ekonomickej ceny sa venujú základnej otázke, prečo sú niektoré národy bohaté a iné chudobné. Ich výskum potvrdzuje, že kľúčom k blahobytu sú dobré inštitúcie.
Prejsť na článok
Poslanci strany Hlas Samuel Migaľ, Radomír Šalitroš a Roman Malatinec predložili návrh zákona, ktorý má byť odpoveďou na nedostatočnú právnu úpravu, ktorá robí z drobných krádeží výhodný biznis. Pre istú časť zlodejov dokonca znamená beztrestnosť,…
Prejsť na článok