Po útoku v Iráne dostanú naši nepriatelia lekciu, odkazuje Galant

Izrael prisľúbil Teheránu odvetu za iránsky raketový útok z 1. októbra. Tento rok išlo o druhý priamy úder Iránu na Izrael, prvý sa odohral v apríli.

Israel-Hamas War 2024: DM Gallant Visits Technology Brigade Joav Galant, izraelský minister obrany (vpravo). Foto: Ariel Hermoni/Israel Mod / Zuma Press / Profimedia

Izraelský minister obrany Joav Galant v stredu vyhlásil, že po útoku na Irán svet pochopí silu Izraela a jeho nepriatelia dostanú lekciu.

„Po našom útoku v Iráne pochopia v Izraeli aj inde, čo zahŕňajú vaše prípravy,“ povedal Galant príslušníkom vzdušných síl na videu zverejnenom na sociálnej sieti X.

„V rozhovore s nimi som zdôraznil, že po útoku na Irán každý pochopí vašu silu, proces prípravy a výcviku, každý nepriateľ, ktorý sa pokúsi ublížiť Izraelu, zaplatí vysokú cenu,“ vysvetlil izraelský minister obrany.

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v stredu povedal, že izraelská odveta by nemala viesť k ďalšej eskalácii na Blízkom východe.

(tasr, reuters)


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok