Šimkovičová nemá istých troch poslancov Hlasu

Koaliční poslanci za stranu Hlas Samuel Migaľ, Roman Malatinec a Radomír Šalitroš ešte nevedia, ako budú hlasovať pri odvolávaní ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS).

15. schôdza Národnej rady SR Samuel Migaľ. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Majú sa s ňou stretnúť v utorok (29. 10.) pred hlasovaním a chcú sa jej pýtať na niektoré problémy v rezorte. Pre médiá to v parlamente uviedol Migaľ.

„Musí sa s nami rozprávať. Chceme si ju vypočuť a počuť jej kroky. Hlavnou myšlienkou je, aby sme mali na stole jasný koncept slovenskej kultúry, kam bude smerovať,“ priblížil Migaľ. Všetci traja chcú podľa neho vidieť aspoň ministerkinu iniciatívu, že má záujem na takej koncepcii pracovať. Šimkovičovej sa chcú pýtať na personálne výmeny v kompetencii ministerstva či na projekt Obnovme si svoj dom.

S ministerkou sa majú stretnúť len Migaľ, Malatinec a Šalitroš. „Pokiaľ sa k nám niekto pridá, budem rád,“ podotkol Migaľ. To, ako bude hlasovať poslanecký klub Hlasu-SD, nepovedal. Na spoločnom postupe sa podľa neho dohodnú pred hlasovaním.

Opozícia Šimkovičovej vyčíta personálne zmeny v Slovenskom národnom divadle a Slovenskej národnej galérii. Tvrdí, že ministerka rozkladá verejnoprávne médiá, verejnoprávne fondy, ohrozuje rekonštrukcie pamiatok či erbové kultúrne inštitúcie. Šimkovičová deklaruje, že na svoje kroky má právo a koná zákonne. S odvolaním ministerky nesúhlasí ani vláda. Vo svojom stanovisku napísala, že Šimkovičová na výkon svojej funkcie spĺňa všetky kvalifikačné a odborné predpoklady.

(tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok