Jozef Habánik zostáva rektorom Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne

Volebná komisia pre voľby kandidáta na rektora prijala celkovo 94 návrhov z radov zamestnaneckej a študentskej časti Akademickej obce.

Jozef Habánik. Foto: Radovan Stoklasa/TASR Jozef Habánik. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Jozef Habánik bude rektorom Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne aj v nasledujúcom štvorročnom volebnom období. Do funkcie ho v pondelok zvolilo Valné zhromaždenie univerzity. Informovala o tom hovorkyňa TnUAD Lucia Petríková.

Všetky návrhy obsahovali meno súčasného rektora univerzity, ktorý získal dôveru Akademickej obce a Správnej rady opakovane štvrtýkrát po sebe.

„Nikdy som nebol zástancom ľahkých cieľov a našu univerzitu vnímam ako inštitúciu, ktorá sa dosiahnutými výsledkami vo vzdelávaní, vede, výskume a inováciách stala súčasťou medzinárodného európskeho vzdelávacieho a výskumného priestoru,“ uviedol na verejnom vypočutí Habánik.

Ako dodal, cieľom pre nadchádzajúce štvorročné obdobie je dobudovať univerzitný campus v Trenčíne a v Púchove, implementovať princípy Zelenej univerzity, ďalej rozvíjať univerzitný šport, podporovať existujúce excelentné pracoviská a zabezpečiť vyvážený rozvoj všetkých súčastí univerzity.

(tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok