Šutaj Eštok zrejme zavádzal o policajných odvolaniach po atentáte na Fica

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) tvrdil, že po májovom atentáte na premiéra Roberta Fica odvolal viacerých policajných funkcionárov.

30. schôdza vlády SR Matúš Šutaj Eštok. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Podľa Denníka N však zástupca krajského riaditeľa polície v Trenčíne Marián Mušák aj okresný riaditeľ polície v Prievidzi Ivan Šikula odišli na vlastnú žiadosť, čo potvrdil bývalý policajný prezident Štefan Hamran.

Hamran kritizoval ministra nielen za zavádzanie, ale aj za neznalosť základných policajných štruktúr. Minister tvrdil, že odvolal okresného riaditeľa v Handlovej, kde však okresné riaditeľstvo nie je, nachádza sa v Prievidzi.

(mm)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok