V Tatranskej Štrbe zaradili do denného menu jedlá z medvedieho mäsa
Na medvedí guláš či nátierku z medvedích oškvarkov upozornil webový portál televízie Markíza. Správa Tatranského národného parku odmieta, že by medvedie mäso ponúkané reštauráciou pochádzalo z lovu v ich poľovnom revíri.
"Predmetné mäso z medveďa pochádza z podtatranského regiónu. V prevádzke neboli identifikované žiadne zistenia v rozpore s legislatívou," reagovala pre citovaný portál Janka Hurajtová z Koliby Žerucha.
Popradský regionálny úrad verejného zdravotníctva v zariadení vykonal kontrolu a okrem výsledkov testov na svalovca získali aj nadobúdacie doklady.
Portál však neopomenul fakt, že obchodovať s mäsom chráneného živočícha nie je možné bez špeciálnej výnimky. Otázkou teda ostáva, či reštaurácii ministerstvo životného prostredia výnimku udelilo. Na dopytovanú otázku zatiaľ envirorezort neodpovedal. Ponukový list však už zaujal aj Inšpekciu životného prostredia SR, ktorá sa bude prípadom zaoberať.
(max)