Michalovce proti Trnave takmer odvrátili jasnú prehru

MICHALOVCE – Zemplín Michalovce nestačil v siedmom kole Niké ligy na Spartak Trnava, ktorému po veľkej dráme podľahol nakoniec iba o gól 3 : 4 (1 : 4).

Trnava do polčasu viedla o tri góly, nakoniec sa o víťazstvo triasla. Foto: FB Spartak Trnava

Skóre sa menilo hneď v druhej minúte. Zubairu stratil loptu v strede poľa, Ďuriš to predĺžil na Bernáta a ten trafil medzi nohy Száraza – 0 : 1. V desiatej minúte sa z dorážky presadil Ďuriš, keď Száraz prvé zakončenie Kóšu ešte zastavil, no potom nemal šancu – 0 : 2. V trinástej minúte vyslal Marcin do veľkého vápna strieľaný center. Jánošík to potreboval už len presne zakončiť, no veľmi dobrý obranný zákrok vytiahol Mikovič a kopal sa iba roh.

V 16. minúte mal Ďuriš na kopačke tretí gól Trnavy. V 20. minúte Zubairu vyskúšal pozornosť Takáča a vyprášil mu rukavice. V 24. minúte Vaško nedôrazne odkopol loptu z pokutového územia, ktorú na jej hranici zachytil Kóša. Posadil center na hlavu Azanga a Száraz sa nestihol presunúť k pravej žrdi – 0 : 3. V 28. minúte Bernát vystrelil obaľovačkou na ľavú tyč, ale vďaka teču získal len roh. V 36. minúte Marcin ostal zabudnutý na ľavej strane pokutového územia. Oproti sebe mal iba Takáča, ktorého prekonal razantnou strelou – 1 : 3. V poslednej minúte prvého polčasu prešiel cez hráčov v domácej šestnástke Ofori a tvrdo vypálil – 1 : 4.

V 52. minúte sa z uhla presadil Marcin, keď podstrelil Takáča – 2 : 4. V 54. minúte brankár Michaloviec ostal v strede brány a zastavil strelu Bernáta po peknej trnavskej akcii. V 59. minúte Ďuriš prekonal Száraza po kombinácii na jeden dotyk, radosť mu však prekazil ofsajd. V 63. minúte Marcin smeroval k zemi v snahe premeniť Bahiho center na kontaktný gól, čo by pre neho znamenalo zavŕšenie hetriku, no trafil tesne vedľa.

V 68. minúte sa Mikovič nechal preskočiť Marcinom. Takáč sa natiahol, aký bol dlhý, a šancu zneškodnil. V 68. minúte potrestal chybu Takáča Van Kessel – 3 : 4. V 73. minúte centroval Van Kessel a Marcin to odpálil vysoko preč. V 76. minúte ďalší Marcinov pokus gólman Trnavy usmernil na roh. V 78. minúte z hlavy Koštrnu na prvej žrdi takmer padol piaty trnavský gól. V 83. minúte sa Paur pretlačil do hlavičkovej koncovky, no neuspel. Trnava vyhrala na východe 4 : 3.

(onlajny.eu)