Trenčín sa v Zlatých Moravciach prestrieľal na čelo tabuľky

TRENČÍN – V siedmom kole Niké ligy potvrdil AS Trenčín veľmi dobrú formu a vysoké postavenie v tabuľke a domáci FC ViOn Zlaté Moravce zdolal 2:1 (1:0).

Skóre duelu otvorili v desiatej minúte Považania. Predchádzala tomu nedôraznosť brankára a stopérov ViOn-u. Center Kmeťa z pravej strany na malé vápno Slávik nezasiahol, hoci vybehol na päťku. Využil to Kupusovič, ktorý loptu ľahko doklepol do siete. Gól si mohol pripísať aj Hollý, ale nesebecky nechal loptu dokotúľať sa za čiaru bez svojho dotyku – 0:1.

V 19. minúte mal Nagy po rozohrávke rohu nakrátko a centri na zadnú žrď zakončovať hlavou, nie si loptu spracovávať na hruď. Bola to veľká šanca. V 33. minúte sa Bagin ocitol sám z Trenčanov v obkľúčení piatich súperových hráčov. Šancu však premárnil, keď hlavou mieril vedľa. V 40. minúte vypálil z 20-tich metrov Soares. Jeho zakončenie bolo tečované do protipohybu Slávika, ktorý mohol ďakovať, že lopta preletela vedľa ľavej žrde. Akciu odštartoval pekným prienikom cez viac ako polovicu ihriska Gong.

V 47. minúte si Nsumoh vypýtal faul od Kmeťa a získal pre ViOn pokutový kop. Čerepkai sa nedal rušiť Vozinhom a poslal to do ľavej šibenice – 1:1. V 55. minúte sa Nsumoh predral po ľavom krídle. Odcentroval pred malé vápno, odkiaľ vysoko prestrelil úplne voľný Čerepkai. V 65. minúte si Kupusovič prvým dotykom pripravil palebnú pozíciu a technickou ranou za pomoci ľavej žrde zaznamenal druhý gól – 1:2. V 75. minúte sa Kmeť z ničoho nič ocitol v pokutovom území.

Vypálil na Slávika, ktorý nohami udržal Zlaté Moravce v hre o body. V 78. minúte sa Suľa cez Soaresa tlačil do zakončenia, ale spadol. Bolo to telo na telo, a tak sa penalta nepískala. V druhej nadstavenej minúte Akila zahodil možnosť definitívne rozhodnúť, keď ľavačkou spálil tutovku z trinástich metrov. Následne na opačnej strane Balaj prekopol z malého vápna. Trenčín zvíťazil na pôde predposledných Zlatých Moraviec 2:1 a vyhupol sa na čelo tabuľky Niké ligy.

FC ViOn Zlaté Moravce vs. AS Trenčín 1:2 (0:1). Góly: 48. Čerepkai (pen.) – 10. Kupusović (Kmeť), 65. Kupusović (D. Hollý). ŽK: 34. Balaj (ZM), 53. Duga (ZM) – 51. D. Hollý (TN), 90+1. Vozinha (TN)

Zl. Moravce: Slávik – Suľa, Moško, R. Nagy, Čonka (C) – Gono, Čerepkai, Duga (72. Brenkus) – Mondek (72. J. Švec), Balaj, Nsumoh. Tréner: Vladimír Cifranič

AS Trenčín: Vozinha – Kmeť, Bagin, Stojsavljevič, Kozlovský – D. Hollý (80. Gajdoš), Bondarenko, Bariš (C) – Gong (72. Sunday), Kupusović (72. Akila), Soares (90+3. Demitra). Tréner: Ilija Stolica.

Čelo tabuľky: 1. Trenčín 16 bodov, 2. Žilina 15, 3. Banská Bystrica 14, 4. Podbrezová 13, 5. D. Streda 11, 6. Slovan 8.

(onlajny.eu)