Slovan zvýšenú záťaž zvláda, v krátkom slede nasledujú Zlaté Moravce

BRATISLAVA – ŠK Slovan Bratislava sa popri pohárovej Európe víťazne rozbehol aj v domácej súťaži. V poslednom zápase deviateho kola Niké ligy ho čaká domáci FC ViOn Zlaté Moravce.

Slovan má v domácej súťaži odohrané menej ako ostatné tímy, keďže krajinu reprezentuje v skupinovej fáze Európskej konferenčnej ligy. Počas týždňa dohrával zápas s Ružomberkom a na Liptove vyhral 2:1. „Na začiatku ligy sme trochu zaspali a potrebovali sme zvládnuť dohrávku, aby sme sa priblížili k čelu. Teraz sme tam, čo je super. Už sa však pripravujeme na ďalší zápas, ktorý nás čaká hneď v nedeľu,“ skonštatoval stredopoliar Juraj Kucka.

Belasí majú momentálne v neúplnej tabuľke 14 bodov a aj keď zostali šiesti, výrazne sa priblížili k tímom od piatej priečky po líderskú pozíciu. Na Trenčín, ktorý budúcu nedeľu vyzvú na Tehelnom poli strácajú päť bodov, ibaže k dobru stále majú dohrávku s Michalovcami. Najbližšie cestujú na pôdu jedenástych Zlatých Moraviec, ktoré naposledy remizovali v Banskej Bystrici, no mohli aj zvíťaziť.

„Tieto posledné víťazstvá nám určite pomôžu, zvlášť pri nahustenom programe. Nie je to jednoduché, no bojujeme a robíme, čo môžeme,“ povedal J. Kucka. Počas týždňa už Slovan cestuje do Ľubľany. FC ViOn Zlaté Moravce privíta úradujúceho slovenského šampióna Slovan Bratislava v nedeľu o 18:00.

(skslovan.com)