Vallo priznal, že cyklotrasa na nábreží Dunaja reálne spomalila dopravu

Bratislavský primátor Matúš Vallo priznal, že cyklotrasa na nábreží Dunaja reálne spomalila dopravu. O prejazde od Chatam Sófer po Šafárikovo námestie uviedol, že je o tri minúty pomalší než pred zmenou.

Primátorovi Matúšovi Vallovi schválilo mestské zastupiteľstvo rozpočet na budúci rok. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Cyklotrasu Vallo naďalej obhajoval ako dobrý nápad. Pokračoval však: ‚To, či sme to urobili dobre a neurobili sme tam chyby, to poviem, že áno, myslím, že sme tam urobili chyby a mohli sme to urobiť lepšie. Mohli sme to viac komunikovať, viac vysvetľovať, mohli sme sa viac zaoberať najmä najproblematickejším miestom, ktoré tam máme, a to je Šafárikovo námestie smerom na most SNP.'“

Viac o vyjadreniach primátora ku kontroverznej cyklotrase a o iných témach, ktoré odzneli v rámci diskusie v Starej tržnici, sa dočítate na Bratislavskom Štandarde v článku Vladimíra Palka ml.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac