SaS: Je našou úlohou, aby sa nezabudlo na Jána a Martinu

Je našou úlohou, aby sa nezabudlo na Jána a Martinu a aby ich odkaz pokračoval ďalej. Poslanci SaS si pripomenuli smutné výročie zapálením sviečky pri pamätníku Jána a Martiny.

„Niekedy mám dojem, akoby sme mali veľmi krátku pamäť a zabudli na to, čo všetko bolo s vraždou spojené. Žijeme v ťažkej dobe, keď sa majú odvaha a odkaz Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej zamiesť touto vládnou garnitúrou pod koberec. Ak by sme čakali, že sa vláda vyjadrí k smrti novinára a jeho snúbenice alebo k tomu, kde sa nachádza telo Alexeja Navaľného alebo k výročiu ruskej agresie na Ukrajine, ktoré bude o pár dní, čakali by sme márne,“ povedal poslanec Juraj Krúpa.

Tímlíder SaS pre kultúru René Parák sa zároveň poďakoval všetkým novinárom zo serióznych médií, ktorí naďalej robia svoju prácu veľmi dobre. „Napriek tomu, že sú ignorovaní vládnou garnitúrou, napriek tomu, že mnohí z nich sú prenasledovaní, ako páni Šimečka či Leško alebo Monika Tódová či Zuzana Kovačič Hanzelová, vážime si ich prácu. Verím, že ju budú robiť aj naďalej napriek ostrakizácii, zastrašovaniu či šikanovaniu,“ povedal.


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok
Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok