KDH apeluje na Slovenskú správu ciest, aby bezodkladne zabezpečila opravu cesty pod Strečnom

KDH apeluje na Slovenskú správu ciest, aby bezodkladne zabezpečila opravu cesty pod Strečnom. Zároveň vyzýva vládny kabinet, aby situácii venoval maximálnu pozornosť a poskytol nevyhnutné finančné i ľudské zdroje na rýchlu a efektívnu sanáciu.

KDH podľa jeho podpredsedu Igora Janckulíka rozumie, že stav brala pod Strečnom potrebuje geologický prieskum či vyhodnocovanie dát. „No ide o krízovú situáciu, pri ktorej sa Slovenská správa ciest (SSC) správa nezodpovedne, čím ohrozuje bezpečnosť občanov,“ skonštatoval.

Pripomenul, že cesta popod Strečno je jednou z najfrekventovanejších na Slovensku a denne po nej prejde až 32-tisíc áut. „V takýchto prípadoch musí zakročiť ministerstvo dopravy či vláda. Bezpečnosť občanov a udržateľnosť infraštruktúry musí byť na prvom mieste. Nemôžeme si dovoliť čakať na ďalšie nešťastie,“ dodal.

(tasr)


Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok