Poslanci Národnej rady sa opäť zídu v utorok

Poslanci Národnej rady sa opäť zídu v utorok, na programe deviatej schôdze majú niekoľko neprerokovaných bodov. Minulý týždeň sa v pléne nehlasovalo, poslancov preto čaká aj hlasovanie o viacerých už prerokovaných bodoch.

Medzi neprerokovanými bodmi sú napríklad poslanecké novely Zákonníka práce či Trestného poriadku. Pri hlasovaní by sa mali zákonodarcovia vyjadriť napríklad k niekoľkým opozičným novelám Trestného poriadku, ale aj Trestného zákona, ktoré sa týkajú domáceho násilia či redefinície znásilnenia.

Rozhodnúť by mali aj o návrhu na jednorazové odškodnenie po nezákonných sterilizáciách z dielne opozície.

Hlasovať by mali aj o tom, či do druhého čítania posunú návrh na zriadenie školského ombudsmana alebo úpravu práva maloletého pacienta pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti na prítomnosť sprevádzajúcej osoby.

Prerokovaný v prvom čítaní je aj návrh na zavedenie povinnosti verejného vypočutia kandidáta na post riaditeľa Slovenskej informačnej služby v branno-bezpečnostnom výbore.

Zákonodarcovia by mali rozhodnúť aj o tom, či do druhého čítania posunú opozičný návrh na zvýšenie hranice hodnoty majetku určeného na odpisovanie a skrátenie odpisovania niektorých budov.

(tasr)


Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok