Opozícia sa zhodla, že novelou Trestného zákona sa napravila chyba koalície

Opozícia sa zhodla, že novelou Trestného zákona sa napravila chyba koalície. "Vláda si fakticky priznala omyl a je dôležité, že sme ju včas napravili," reagovala poslankyňa Mária Kolíková (SaS).

Aj podľa hnutia PS sa ukázalo, že skracovanie premlčacích dôb bolo chybou vládnej koalície. Obete a preživší násilných trestných činov si už môžu podľa hnutia vydýchnuť. „Nemusia mať obavy, že trestné činy, ktoré boli na nich spáchané, budú premlčané a že páchatelia nebudú potrestaní,“ povedala novinárom Zuzana Števulová (PS).

Pôvodná novela podľa predsedníčky poslaneckého klubu KDH Martiny Holečkovej vykazovala veľmi veľa nedostatkov. Myslí si, že ešte sa môžu ukázať ďalšie chyby. Vláda pristúpila k tejto novele podľa Holečkovej len preto, že mala strach pred ľuďmi a ich reakciami na schválenú novelu. „Vláda potom, ako zistila, že znížením premlčacích dôb za znásilnenie prerazila dno, tak zo strachu pred ľuďmi musela cúvnuť,“ uviedla.

Líder hnutia Slovensko Igor Matovič kritizuje, že PS a SaS nepodporili pozmeňujúce návrhy od poslancov hnutia na úplné zrušenie premlčacích dôb. Ondrej Dostál (SaS) reagoval, že hnutie Slovensko s nikým neprediskutovalo tieto návrhy.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok