Splnomocnenec vlády pre vyšetrovanie riadenia pandémie Kotlár zverejnil číslo muža, ktorý mu volal a nadával. Zrejme tým porušil zákon

Splnomocnenec pre vyšetrovanie riadenia pandémie Peter Kotlár zverejnil číslo muža, ktorý mu volal, čím zrejme konal v rozpore so zákonom. Volajúci mu vulgárne nadával, posťažoval sa Kotlár novinárom na tlačovej besede.

„Skúste aj vy, novinári, zavolať tomuto človeku a opýtať sa ho, prečo tak konal,“ povedal Kotlár po tom, ako na tlačovej besede pustil nahrávku rozhovoru a zverejnil číslo dotyčného. Následne však mužovi podľa jeho slov volali desiatky Kotlárových sympatizantov, ktorí sa mu vyhrážali a nadávali mu.

Podľa informácií, ktoré získali Aktuality, mal muž číslo na Kotlára získať z verejne dostupnej stránky na internete. „Nahnevaný som preto našiel číslo na splnomocnenca, zavolal som mu a vynadal som mu,“ vysvetľuje svoje konanie pričom tiež prezradil, že jeho hnev pramení aj z úmrtia jeho matky, ktorá skonala práve na covid.

Podľa právnej expertky Lucie Semančínovej z advokátskej kancelárie Semančín & Partners by konanie splnomocnenca teoreticky mohlo vykazovať aj znaky trestného činu a do úvahy prichádza aj žaloba na Kotlára vo veci ochrany osobnosti, čím by mu v prípade najvyššej sadzby hrozil trest odňatia slobody až na dva roky.

(aktuality)