Štefan Hamran kandiduje za Demokratov do eurovolieb

Bývalý policajný prezident Štefan Hamran kandiduje za Demokratov do eurovolieb. Na kandidátke mimoparlamentnej strany sú aj Naď, Heger, Šeliga či Žitňanská.

Snímka obrazovky 2024-03-09 113106 Členovia strany Demokrati pri predstavovaní kandidátky do eurovolieb. Foto: reprofoto Facebook

Jaroslav Naď, líder strany a kandidátky zároveň, označil Hamrana za tvár boja proti mafii a korupcii.

Hamran, ktorý sa stal policajným šéfom za vlády Eduarda Hegera v apríli 2022, spolu s Naďom vyjadrili tiež podporu Ivanovi Korčokovi v prezidentských voľbách.

Hamran koncom roka priznal, že zvažuje kandidatúru na prezidenta. Pre Denník N uviedol, že ho k takýmto úvahám viedli témy, ktoré majú byť vo voľbách rozhodujúce a až tak nesedia Korčokovi.

Hoci si už zaregistroval doménu prezidenthamran.sk, do súboja o kreslo hlavy štátu sa napokon rozhodol nezapojiť.

V rámci kandidátky Demokratov do Európskeho parlamentu sa o post europoslancov budú uchádzať aj Jana Žitňanská, Juraj Šeliga či Dorota Nvôtová, spolu s ďalšími členmi strany vrátane zakladateľa Eduarda Hegera. 

Pripomeňme, že strana, ktorú založil expremiér Heger spolu s ďalšími vtedajšími ministrami po odchode z hnutia Igora Matoviča, nedosiahla v septembrových parlamentných voľbách ani 3 percentá hlasov, čím nezískala štátnych príspevok.

(aktuality)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok