Irán poprel tvrdenia o dodávkach stíhačiek Suchoj Su-35 zo strany Ruska

Irán poprel tvrdenia o dodávkach stíhačiek Suchoj Su-35 zo strany Ruska. Uviedla to súkromná tlačová agentúra Fararu.

Informácie iránskych médií sa odvolávali na správu z agentúry SNN, ktorá má blízko k Iránskym revolučným gardám. Po konzultáciách s ministerstvom obrany SNN na sociálnej sieti Telegram správu vzápätí dementovala.

Ministerstvo obrany minulý rok oznámilo, že okrem stíhačiek Su-345 Irán nakúpil z Ruska aj bojové helikoptéry Mi-28H a Yak-130. Podľa Fararu sa však dodávka stíhačiek nakoniec neuskutočnila pre protesty zo strany Izraela a niektorých arabských štátov v Perzskom zálive.

Neoficiálne informácie uvádzali, že iránsko-ruská dohoda mala pôvodne zahŕňať dodanie 24 nových stíhačiek.

(dpa, tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac