To isté, čo robí slovenská vláda vo verejnoprávnej televízii, robia aj Česi, kričí na nich niekto? opýtal sa minister vnútra

To isté, čo robí slovenská vláda vo verejnoprávnej televízii, robia aj Česi, kričí na nich niekto? opýtal sa minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) v relácii TA3 V politike. Reagoval tak na kritiku predsedu Progresívneho Slovenska (PS) Michala Šimečku na snahu o zmenu právnej úpravy.

Pripomenul, že v Poľsku vtrhla polícia do priestorov verejnoprávnej televízie, a „nikto na európskej úrovni na to nepoukázal“.

Šutaj Eštok zdôraznil, že zákon o RTVS je v pripomienkovom konaní, po výhradách Hlasu prešiel výraznými zmenami a bude to aj naďalej verejnoprávna televízia.

K téme návrhu zákona o mimovládnych organizáciách uviedol, že „ak chcú niektoré mimovládky vstupovať do politiky, nech si založia politickú stranu“. Súčasne dodal, že mimovládky, ktoré pomáhajú ľuďom a štátu, majú svoj význam. Ale musíme v nich urobiť poriadok, dodal s dôvetkom, že nový zákon bude v súlade s európskou legislatívou.

Na otázku, či PS podporí odvolávanie poslanca Rudolfa Huliaka, Šimečka odpovedal, že bol už proti jeho zvoleniu za predsedu príslušného parlamentého výboru.

(ta3)