Šimečka: Nie sme zodpovední za nenávistné prejavy v spoločnosti

Nie sme zodpovední za nenávistné prejavy v spoločnosti, uviedol Michal Šimečka. Strana PS bola podľa neho vždy slušnou a odbornou opozíciou. Nedovolí, aby niekto potláčal jej vecnú opozičnú prácu, alebo dával hrozný čin atentátnika za vinu jej voličom.

TK po sneme hnutia Progresívne Slovensko v Košiciach Zľava členovia predsedníctva hnutia Progresívne Slovensko (PS) Zora Jaurová, Ivan Štefunko, Michal, Šimečka, Michal Truban, Simona Petrík a Tomáš Valášek. Foto: František Iván/TASR

Je podľa jeho slov úlohou opozície odborne ale dôrazne využívať všetky zákonné nástroje a brániť nimi prijatiu zákonov, ktoré považuje za škodlivé.

Pripomenul, že aj ľudia z demokratickej opozície boli vystavení dehumanizácii. „Hrubé, hysterické či agresívne výroky padali z oboch strán spektra a naozaj toho stačilo. My v PS sme prví za, pretože vždy sme sa snažili práve o odbornú a slušnú politiku. Aj preto podporujeme všetky snahy a stretnutia, ktoré povedú k upokojeniu a zmierneniu situácie na Slovensku,“ skonštatovla predseda PS.

(facebook)