Košičania môžu relaxovať na vynovenom mieste. Park na Obrancov mieru dostal nový šat

447523029_895315899306818_2284312916405557087_n Vynovený park v Košiciach. Foto: FB Košice- Mesto Košice

KOŠICE – Samospráva v meste Košice pokračuje v projekte Regenerácia vnútroblokov, v rámci ktorého obnovili ďalší zo siedmich parkov. Tentokrát na ulici Obrancov mieru v mestskej časti Sever. 

Ako informuje radnica na sociálnej sieti, najprv z parku odstránili súčasný mobiliár, betónové obrubníky a povrchy spevnených plôch, ktoré nahradili nové parkové chodníky. Pribudli lavičky, odpadkové koše a zahradzovacie stĺpiky, aby autá neparkovali na zeleni.

V rámci ďalšej fázy projektu sa zamerali na sadové úpravy. Ošetrili už existujúce stromy a zároveň pribudlo 33 nových. Investícia v hodnote takmer 136-tisíc eur bola rozdelená na dve časti. Ako dodalo mesto, projekt, ktorý realizovala spoločnosť ProGarden, z 95 percent financovali zo zdrojov Európskej únie.

(facebook, kol)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...