Otras v bani v Poľsku zranil najmenej 15 baníkov, dvaja sú nezvestní

Otras v bani v Poľsku zranil najmenej 15 baníkov, dvaja sú nezvestní. V čase otrasu bolo podľa predstaviteľov v oblasti 68 baníkov. Na povrch vyviedli už 41 baníkov, z toho spomenutých 15 hospitalizovali.

Hovorkyňa banskej skupiny PGG Aleksandra Wysocka-Siembiga vysvetlila, že incident sa stal o 8:16. „Niektorých z týchto ľudí vynášajú na povrch, niektorých už vyniesli a k niektorým sa záchranári ešte nedostali,“ povedala. Neskôr informovala, že s dvoma baníkmi nevedia nadviazať kontakt.

Podľa hovorcu záchrannej služby v Katoviciach Łukasza Pacha sú hospitalizovaní v stabilizovanom stave.

Na záchrannej operácii v poľskej uhoľnej bani Rydułtowy sa podieľajú leteckí záchranári a desať tímov.

Príčina otrasu, ktorý nastal v hĺbke zhruba 1 200 metrov, ani jeho dôsledky nie sú bezprostredne známe. Európske stredomorské seizmologické centrum v tom čase zaznamenalo v oblasti otras s magnitúdom 3,1.

(sita)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok