Požiar veže katedrály vo francúzskom Rouen sa podarilo uhasiť

Požiar veže katedrály vo francúzskom Rouen sa podarilo uhasiť. Požiar vo veži, ktorú renovujú, vypukol vo štvrtok okolo obeda. Do jeho hasenia bolo zapojených približne 70 hasičov a 40 hasičských vozidiel.

Približne hodinu a pol po vypuknutí požiaru hasiči informovali, že ho majú pod kontrolou. Podľa Gouezeca sa podarilo lokalizovať zdroj požiaru vo veži. Zasahujúci hasiči sa pritom v snažili uistiť, že vo veži nie sú tlejúce miesta. Gouezec však uviedol, že riziko rozšírenia požiaru bolo nízke, pretože oheň zachvátil oblasť veže, ktorá je z veľkej časti kovová.

Šéf miestnych hasičov Stéphane Gouezec predtým podľa Reuters uviedol, že požiar vypukol v časti veže, ktorá sa nachádza 120 metrov nad zemou. Podľa neho si požiar ako prví všimli stavbári pracujúci na renovácii.

Miestne úrady a predstavitelia po vypuknutí požiaru uviedli, že katedrála bola evakuovaná a bol okolo nej vytvorený bezpečnostný kordón.

(tasr, ap, dpa)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok