Kuffov odkaz progresívcom: Kravy sa už pasú aj v TANAP-e

"Tatranský národný park má nových pomocníkov pri starostlivosti o trávnaté biotopy. Po rokoch sa do Bielovodskej doliny vrátili hospodárske zvieratá," napísal k videu na sociálnej sieti štátny tajomník ministerstva životného prostredia Filip Kuffa (SNS).

Snímka obrazovky 2024-08-01 o 16.02.08 Tatranský národný park má nových pomocníkov pri starostlivosti o trávnaté biotopy. Po rokoch sa do Bielovodskej doliny vrátili hospodárske zvieratá. Napísal to k videu na sociálnej sieti poslanec za SNS a štátny tajomník ministerstva životného prostredia Filip Kuffa. Foto: FB/Filip Kuffa

„Progresívci sa nám vysmievali, ale tu je dnes realita – začalo sa. Aj keď v malom, ale začiatky častokrát bývajú ťažké. Zároveň budujeme aj podporu sebestačnosti a spoluprácu s miestnymi obyvateľmi,“ dodal.

Štátny tajomník rezortu životného prostredia verí tomu, že tak ako aj v iných národných parkoch sú hospodárske zvieratá, tak aj TANAP sa vráti k pôvodnej údržbe a starostlivosti o biotopy. „A to aj pomocou hospodárskych zvierat a pomocou hovädzieho dobytka a pastvy.“

Nie je to tak dávno, čo Progresívne Slovensko kritizovalo pasenie kráv na Snilovskom sedle v Národnom parku Malá Fatra. „Kuffovci rozprávajú o tradičnom hospodárení, gazdoch, ktorých treba podporovať, a pripisujú si zásluhy za spustenie pastvy v Snilovskom sedle, v skutočnosti však robia presne to, čo vždy – ohrozujú prírodu a pomáhajú sebe blízkym biznismenom,“ poznamenala poslankyňa za PS Tamara Stohlová.

Tá obvinila Filipa a Štefana Kuffovcov z napomáhania oligarchom. Filip Kuffa kritiku odmieta, progresívcov nazýva nepriateľmi ľudu na vidieku. Viac si prečítajte tu:

(max)