Boje v Kurskej oblasti sa približujú k tamojšej jadrovej elektrárni v Kurčatove

Starosta mesta Igor Korpunkov vyzval obyvateľov, aby nepodliehali panike. „Niekoľko desiatok kilometrov od hraníc nášho mesta pokračujú bojové akcie. Situácia je napätá, platí výnimočný stav,“ uviedol na sociálnej sieti Korpunkov. Podľa neho však všetky služby a podniky, najmä vedenie mesta, fungujú ako obvykle.

NPP Kurčatov Jadrová elektráreň neďaleko Kurčatova. Foto: Wikipedia

Kurská jadrová elektráreň je jedna z troch najväčších jadrových elektrární v Rusku a jedna zo štyroch najväčších výrobcov elektriny v krajine. „Ja osobne som v meste, na svojom pracovisku a situáciu držím pod kontrolou,“ ubezpečil obyvateľov starosta Kurčatova.

Americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) na základe geolokalizovaných záberov uviedol, že ukrajinské sily pokračovali v piatok v rýchlom postupe ďalej do Kurskej oblasti a údajne sa nachádzajú až 35 kilometrov od medzinárodnej hranice so Sumskou oblasťou.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok