SHMU: Pre niektoré okresy Slovenska platia výstrahy druhého stupňa pred búrkami

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil pre niektoré okresy výstrahy pred búrkami. Ide o okresy v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji, kde platia aktuálne výstrahy druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

búrka Ilustračné foto: Pexels

Zvýšené výstrahy platia pre okresy Revúca, Bardejov, Levoča, Prešov, Sabinov, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Košice mesto a Košice-okolie. Podľa meteorológov je tam zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 mm za 30 minút, s nárazmi vetra rýchlosti 70 až 110 kilometrov za hodinu (km/h) a s krúpami. Výstrahy platia predbežne do 17.00 h.

S búrkami však treba počítať aj v ďalších okresoch Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Pre tie platia aktuálne výstrahy prvého stupňa. V nich je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm za 30 minút, s nárazmi vetra rýchlosti 65 až 85 km/h a s krúpami.

Výstrahy platia predbežne do 17.00 h, na krajnom východe do 23.00 h.

(tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok