SaS zakladá iniciatívu Pravicový blok, pridávajú sa tri mimoparlamentné strany

Opozičná strana Sloboda a Solidarita (SaS) zakladá iniciatívu Pravicový blok. Jej cieľom je boj proti populizmu, ktorý pre Slovensko predstavuje ohrozenie demokracie. K iniciatíve sa pripájajú tri mimoparlamentné strany, a to ODS - Občianski demokrati Slovenska, Fórum a Modrí - ES. Informoval o tom hovorca SaS Ondrej Šprlák.

347395629_272804121815361_6277822159094614434_n Zľava Miroslav Žiak, Ľudovít Paulis, René Parák a Branislav Gröhling. Foto: Facebook/ Miroslav Žiak

„Naša politická spolupráca bude v prvom rade odborná. Jej zámerom bude prinášať ľuďom pravicové riešenia, ktoré nastavia zrkadlo populistickým sľubom tejto vlády,“ konštatuje predseda SaS Branislav Gröhling.

Mimoparlamentnú stranu ODS – Občianski demokrati Slovenska vedie jej predseda Pavel Macko. Na čele strany Fórum stojí jej predseda Zsolt Simon. Predsedom strany Modrí – ES je Ľuboš Schwarzbacher. Pripomínajú, že kým pred 20 rokmi bola krajina vzorom modernizácie, reforiem a rýchleho rozvoja, v súčasnosti je na chvoste Európy skoro vo všetkých oblastiach. Považujú za dôležité, aby opäť platili demokratické princípy právneho štátu, aby boli ľudské práva garantované a aby občania opäť získali dôveru v politikov a štátne inštitúcie. Žiadajú, aby sa konečne začal riešiť „žalostný stav“ školstva, zdravotníctva, ekonomiky či právneho štátu.

(tasr)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac