Po ukrajinskom útoku dronom v ruskej Voronežskej oblasti vyhlásili výnimočný stav

V okrese Ostrogožsk vo Voronežskej oblasti vyhlásili úrady v reakcii na následky po nočnom útoku dronom výnimočný stav, uviedol guvernér regiónu Alexander Gusev na svojom telegramovom kanáli.

Ukrajinský vojak alias Zakhar lieta s dronom počas bojov na frontovej línii pri Bachmute na Ukrajine v piatok 3. marca 2023. Ilustračný záber.Foto: TASR/AP Ukrajinský vojak lieta s dronom počas bojov na frontovej línii pri Bachmute na Ukrajine. Ilustračné foto: TASR/AP

„Núdzový stav bol zavedený na území troch osád pre zásahy, pri ktorých vznikol požiar a výbuch vznetlivých predmetov v okrese Ostrogožsk. Evakuovaná bola jedna obec a jedno záhradkárske družstvo, celkovo to predstavovalo približne 200 obyvateľov. Nachystali aj núdzový stan, ale takmer všetkých ľudí ubytovali príbuzní,“ povedal guvernér.

Civilné budovy neboli poškodené, pokračoval Gusev. „V obci Ostrogožského okresu ešte môže dôjsť k prerušeniu dodávky elektriny z dôvodu poškodenia prenosového vedenia. Špecialisti na energetiku začnú odstraňovať následky po získaní oprávnenia od prevádzkových služieb,“ dodal.

Gusev uviedol, že dve ženy boli zranené a jedna z nich bola po nočnom útoku dronom hospitalizovaná vo vážnom stave. Podľa ruského ministerstva obrany bolo v noci vo Voronežskej oblasti zostrelených päť bezpilotných lietadiel.

Ukrajinská pravda s odkazom na telegramový účet píše, že požiar zachvátil muničný sklad a bolo počuť aj výbuchy.

(mep)