Opatrovateľ zavraždil štyroch dôchodcov, vraj to bolo zo súcitu

Talianska prokuratúra v sobotu oznámila, že sa snaží identifikovať doteraz neznáme dve obete 48-ročného opatrovateľa Maria Eutiziu. Karabinierom sa priznal, že zo "súcitu zabil" štyroch pacientov s rakovinou.

Dôchodcovia, ilustračný obrázok. Foto: TASR/AP Ilustračný obrázok. TASR/AP

Muž sa sám v spoločnosti svojich právnikov prihlásil vo štvrtok na policajnej stanici. Podľa priznania mali pacienti viac ako 80 rokov a zvýšil im dávky liekov proti bolesti na smrteľnú úroveň. Jeho cieľom bolo priviesť pacientov „jemne“ k smrti a „poháňal ho hlboký súcit a ľútosť“, pretože boli veľmi starí a vážne chorí.

V dvoch potvrdených prípadoch sa podľa agentúry ANSA smrť starších ľudí spočiatku považovala za prirodzenú vzhľadom na vysoký vek a závažné ochorenia.

(tasr)


V Košiciach plánuje najväčšia z univerzít postaviť Centrum zelených a digitálnych technológií so zameraním na informačno-komunikačné technológie. Študenti a odborníci sa tešia, menej však verejnosť a ochranári, keďže hrozí výrub mnohých drevín a kríkov.
Prejsť na článok
Mesto Šaľa predložilo poslancom Mestského zastupiteľstva návrh rozpočtu na rok 2025. Vyplýva z neho, že mesto by hospodárilo s rozpočtom viac ako mínus 2,5 milióna eur, čo však zákon samosprávam nedovoľuje. Na rade sú teda…
Prejsť na článok