Szijjártó: Maďarská vláda urobí všetko pre to, aby Rumunsko vstúpilo do schengenu

Maďarská vláda urobí všetko pre to, aby Rumunsko mohlo ešte tento rok počas aktuálneho maďarského predsedníctva v Rade EÚ vstúpiť do schengenského priestoru. Podľa agentúry MTI to uviedol v utorok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

395264136_862755191984442_462125015508491278_n Foto: Péter Szijjártó/FB

Szijjártó po konzultácii so šéfom rumunského rezortu vnútra Marianom-Catalinom Predoiuom podčiarkol, že je maďarským národným záujmom, aby susedná krajina vstúpila do schengenského priestoru.        

„Zanikli by tak dlhé rady čakajúcich na teraz kontrolovaných hraničných priechodoch a bolo by možné začať využívať desať cestných hraničných priechodov, ktoré sú v súčasnosti otvorené iba v sobotu,“ dodal šéf maďarskej diplomacie.        

Ďalšou výhodou takéhoto kroku by podľa jeho slov bolo uľahčenie udržiavania kontaktu medzi maďarskými komunitami žijúcimi na oboch stranách hranice.

(tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok