Počas sprievodu v New Yorku sa strieľalo. Jeden muž útok neprežil

Polícia pre Fox News uviedla, že 25-ročný muž, ktorý bol postrelený do brucha na festivale West Indian American Day v Brooklyne, svojim zraneniam podľahol. Pôvodne bol v kritickom stave a potom stabilizovaný, ale neskôr zomrel v dôsledku komplikácií.

NY Snímka zachytávajúca políciu po útoku na festivale v newyorskom Brooklyne. Foto: X

Streľba sa stala v pondelok na festivale West Indian American Day (karibský karneval v USA) v newyorskej štvrti Brooklyn. Podozrivý, ktorý je stále na úteku, je podľa opisu štíhly muž približne vo veku 20 rokov. Strelec spustil paľbu približne o 14:35 hod, v tom čase sa na festivale oslavujúcom karibské dedičstvo a kultúru nachádzali tisícky ľudí.

Strelec sa údajne dostal na cementovú priečku medzi obslužnou cestou a trasou sprievodu v bloku 300 na Eastern Parkway a spustil paľbu na dav. Medzi postrelenými boli 69-ročná žena s poranením ramena, dvaja muži so zranením ruky a 36-ročný muž vo zranením hlavy. Všetci sú podľa portálu New York Post v stabilizovanom stave v nemocnici v Kings County.

Šéf hliadky newyorskej polície John Chell uviedol, že streľba nebola náhodná. „Išlo o úmyselný čin jednej osoby voči skupine ľudí,“ povedal na pondelkovom tlačovom brífingu.

(mas)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok