Zástupca generálneho tajomníka NATO Mircea Geoana odchádza z funkcie

Odísť z funkcie má Geoana 10. septembra, v utorok to oznámil generálnemu tajomníkovi NATO Jensovi Stoltenbergovi. Na správu uverejnenú na webovom sídle NATO upozornil spravodajca TASR v Bruseli.

Podľa uvedeného zdroja Stoltenberg prijal rezignáciu rumunského politika a poďakoval sa mu za doterajšiu prácu v prospech Aliancie.        

„Mircea Geoana pracoval pre NATO takmer päť rokov. Jeho zameranie na technológie a nové bezpečnostné výzvy bolo rozhodujúce pre podporu inovácií v Aliancii,“ uviedol Stoltenberg.        

Geoana bol prvým Rumunom, ktorý zastával post zástupcu generálneho tajomníka NATO. Podľa webovej stránky NATO dočasne prevezme úlohu zástupcu generálneho tajomníka Aliancie Boris Ruge, terajší Stoltenbergov námestník pre politické záležitosti a bezpečnostnú politiku.

(tasr)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok