Na Ostravskej univerzite zasahovala polícia, anonym sa vyhrážal streľbou

Zásah na Filozofickej fakulte OU potvrdila polícia i univerzita s tým, že údajného páchateľa zadržali. O potenciálnom nebezpečenstve streľby sa univerzita podľa svojho vyjadrenia dozvedela od polície, ktorá ju v stredu dopoludnia varovala.

„Z preventívnych dôvodov došlo k okamžitej evakuácii a uzavretiu objektov Ostravskej univerzity v centre Ostravy. Pred 13.00 h sme od Polície ČR obdržali informáciu, že bol podozrivý zadržaný,“ priblížila udalosti univerzita. Polícii poďakovala za rýchlu reakciu a profesionálny prístup.

Hovorkyňa moravskosliezskej polície Soňa Štětínská neskôr uviedla, že podozrenie z možného ohrozenia pominulo a verejnosti nehrozí žiadne nebezpečenstvo. „So zadržaným mužom podozrivým z trestného činu nebezpečného vyhrážania sa pracujú kriminalisti Mestského riaditeľstva polície Ostrava. Realizujú úkony trestného konania a vecou sa aj naďalej zaoberajú,“ napísala v tlačovej správe.

Zároveň priblížila postup polície. Informácie o vyhrážke týkajúcej sa zdravotníckeho zariadenia dostali dopoludnia juhomoravskí policajti. Neznáma osoba sa zároveň zmienila aj o hrozbe streľby na konkrétnej fakulte jednej z ostravských vysokých škôl. Policajti ihneď kontaktovali kolegov v Moravskoliezskom kraji.

Tí podľa Štětínskej okamžite prijali nevyhnutné preventívne opatrenia na zaistenie bezpečnosti a súčasne zisťovali informácie o pohybe vyhrážajúcej sa osoby. „Vďaka precíznej operatívnej práci policajti za asistencie zásahovej jednotky muža popoludní v Ostrave zadržali,“ dodala.

Podľa informácií Karvinského a Havířovského denníka, ktoré zatiaľ nie sú potvrdené, sa za anonymnými vyhrážkami skrýval „neúspešný študent“ romanistiky.

(tasr)