Karáčoniho palác čaká rekonštrukcia

Úrad vlády s Kanceláriou prezidenta SR sa rozhodli pre obnovenie tejto národnej kultúrnej pamiatky. Od pôvodných úvah bývalej vlády prebudovať administratívne priestory v tomto objekte na materskú škôlku sa tak upúšťa.

Snímka obrazovky 2024-09-11 o 18.02.27 Na snímke budova Karáčoniho paláca. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Rekonštrukcia objektu bude výlučne zameraná na obnovu administratívnych priestorov, ktoré sa rozšíria aj o doteraz nevyužité podkrovné priestory.

„Cieľom rekonštrukcie je okrem odstránenia zlého technického stavu objektu zlepšenie jeho energetickej hospodárnosti aj vytvorenie vhodných kancelárskych priestorov pre zamestnancov oboch inštitúcií,“ priblížili z Úradu vlády.

Opätovným spustením užívania Karáčoniho paláca dôjde podľa Úradu vlády k zásadnému zníženiu nákladov, keďže aktuálny prenájom komerčných administratívnych priestorov nahrádzajúcich Karáčoniho palác predstavuje sumu až takmer 2,8 milióna eur s DPH za rok.

„Projekt rekonštrukcie paláca bude financovaný zo zdrojov plánu obnovy, keďže Úrad vlády SR aj Kancelária prezidenta SR boli určení ako prijímatelia prostriedkov priamym vyzvaním,“ doplnili.

(tasr)