Trnavská polícia zadržala dvoch dílerov, už dlhšie mali obchodovať s marihuanou

Počas akcie Desperado zadržali trnavskí policajti v utorok (10. 9.) drogových dílerov. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave o tom informovalo na sociálnej sieti.

policia,paska Policajná páska. Ilustračný obrázok: Polícia SR/Facebook

Akcia polície prebehla na dvoch miestach v okrese Trnava. „Policajti vykonali domovú prehliadku, prehliadku vozidla a nebytového priestoru, ako aj osobné prehliadky oboch mužov. Zaistili pri nich viac ako 30 stôp, medzi ktorými boli veľké vrece s viac ako jedným kilogramom drogy, drahé elektrobicykle a hotovosť 20.000 eur,“ dodala polícia.

Dvoch mužov vo veku 38 a 40 rokov so súhlasom prokurátora zadržali a umiestnili do policajnej cely. Vyšetrovateľ dvojicu obvinil zo zločinu neoprávnenej výroby a obchodovania s omamnou a psychotropnou látkou spolupáchateľstvom.

Hrozí im trest odňatia slobody až na 15 rokov. Prokurátor „zároveň podal podnet na návrh, aby boli stíhaní väzobne. Starší z mužov už dokonca bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený,“ dodala polícia.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac