Aktuálne je bez elektrickej energie takmer 5-tisíc odberných miest

„Najhoršia situácia je v Bratislave, Trenčíne a na Záhorí, kde bol vyhlásený aj mimoriadny prevádzkový stav. Hlavnou príčinou vzniku porúch sú popadané stromy a konáre na vedeniach," priblížila hovorkyňa Západoslovenskej distribučnej (ZSD).

Čadca povodne rozliata rieka - Foto: Facebook/Martina Urbankova Ilustračný záber. Čadca povodne rozliata rieka. Foto: Facebook/Martina Urbankova

Aktuálne je na západnom Slovensku v dôsledku vplyvu nepriaznivého počasia bez elektrickej energie takmer 5-tisíc odberných miest. Od piatka (13. 9.) postihli výpadky elektriny viac ako 100-tisíc odberných miest. Uviedla to hovorkyňa ZSD Michaela Dobošová s tým, že poruchy sa darí priebežne odstraňovať.

 „Avšak vzhľadom na ich závažnosť si niektoré vyžadujú dlhší čas na opravu, preto zatiaľ nemôžeme potvrdiť, že bude dodávka elektrickej energie obnovená na úplne všetkých miestach ešte v priebehu dnešného dňa,“ dodala. Zákazníkov preto prosí o trpezlivosť. Podotkla, že aktuálny stav o počte porúch je možné sledovať prostredníctvom webovej aplikácie www.vypadokelektriny.sk.

(tasr)