Neznámy muž sa s nožom v ruke vyhrážal prokurátorke zabitím, polícia prípad vyšetruje

Polícia intenzívne pátra po neznámom mužovi, ktorý v nedeľu pri raňajšom behu chytil prokurátorku Krajskej prokuratúry Banská Bystrica odzadu za ústa a nožom sa jej vyhrážal, že ju zabije.

Ústavnoprávny výbor NR SR má rieši aktuálnu situáciu na Generálnej prokuratúre SR Maroš Žilinka. Foto: Martin Baumann/TASR

„Páchateľ z miesta ušiel len vďaka duchaprítomnosti prokurátorky. Policajt začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a po páchateľovi sa intenzívne pátra,“ informoval generálny prokurátor SR Maroš Žilinka na sociálnej sieti. Útok označil za hanebný.

„Odsudzujem akékoľvek prejavy násilia. Zvlášť, ak útok smeruje voči žene a navyše voči kolegyni,“ podotkol s tým, že orgány činné v trestnom konaní urobia maximum pre to, aby prípad vyšetrili.

„Páchateľ z miesta ušiel len vďaka duchaprítomnosti prokurátorky. Policajt začal trestné stíhanie pre prečin nebezpečného vyhrážania a po páchateľovi sa intenzívne pátra,“ priblížil generálny prokurátor. Útok označil za hanebný.
        
„Útok na prokurátorku odsúdilo aj Ministerstvo spravodlivosti SR. Takéto konanie považuje za absolútne neprijateľné. „Skutok musí byť čím skôr vyšetrený a páchateľ exemplárne potrestaný, tak ako aj páchatelia výhražných emailov a telefonátov,“ uviedol minister spravodlivosti Boris Susko (Smer-SD) na sociálnej sieti.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac