Na strednom Slovensku je aktuálne bez prúdu približne 700 odberných miest

Situácia s výpadkami elektriny na strednom Slovensku sa počas nedele zlepšila. Bez prúdu je však podľa hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslava Gejdoša približne 700 odberných miest.

Oprava elektrického vedenia v Pezinku Na snímke pracovníci Západoslovenskej distribučnej pri oprave elektrického vedenia po páde stromu na vedenie. Foto Michal Svítok/TASR

Ako Gejdoš informoval, väčšina z nich sa nachádza v obciach Makov v okrese Čadca, Očová v okrese Zvolen a v obciach Dúbravy a Vígľaš v Detvianskom okrese.

„Naši pracovníci urobia maximum, aby dodávku elektriny obnovili ešte dnes, ale nie je vylúčené, že niektoré domácnosti zostanú vypnuté aj cez noc,“ dodal v tejto súvislosti Gejdoš.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac