Staré Mesto zatvára pre počasie viaceré objekty

Dočasné opatrenie samosprávy sa týka Grasalkovičovej (Prezidentskej), Medickej a Slubekovej záhrady.

image0 Hladina Dunaja pri obchodnom centre Eurovea v pondelok 16. septembra o približne 12-tej hodine. Foto: Štandard

Mestská časť zároveň pripomína, že koreňové sústavy stromov sú podmyté, preto obyvateľom odporúča vyhýbať sa pobytu v ich okolí. Spadnúť môžu aj pri slabšom vetre.

V hlavnom meste sú podľa samosprávy tisícky vyvrátených stromov, mestská časť i hlavné mesto pracujú na ich odstraňovaní. Prioritizovaná je sanácia kritických úsekov, postupne sa však dostane údržba všade.

Cez víkend napríklad spadol strom na Hviezdoslavovom námestí. Stromy vyvrátilo na viacerých miestach, napríklad na Trnavskom mýte. Mimoriadne vážna zostáva naďalej situácia v bratislavských mestských lesoch.

Martina Karmanová z oddelenia komunikácie Starého Mesta potvrdila pre Štandard, že ak bude potrebné, mestská časť v spolupráci s okresným úradom zabezpečia pre obyvateľov, ktorých obydlia sa nachádzajú v ohrozenej zóne, prostriedky na vytvorenie bariér, respektíve vrecia s pieskom.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac