Kresťanská únia nepovažuje právo na potrat za ľudské právo. V našej ústave nemá mať miesto

Vo štvrtok popoludní bude pritom parlament rokovať o návrhu uznesenia Národnej rady k uzneseniu Európskeho parlamentu. To navrhuje začleniť právo na umelé prerušenie tehotenstva do Charty základných práv Európskej únie.

Anna Záborská. Foto: Jaroslav Novák/TASR Anna Záborská. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Kresťanská únia dôrazne odsudzuje bezprecedentný aktivizmus progresívnych prúdov v Európskom parlamente, ktorý má aktuálne podobu uznesenia, aby sa do Charty základných práv EÚ doplnil článok definujúci tzv. právo na interrupciu.

„Je proti základným etickým i morálnym princípom bezprecedentne presadzovať ‚právo na potrat‘ a dusiť tak právo na život, ktoré je základným ľudským právom. Právom, bez ktorého neexistujú žiadne iné,“ oznámila svoj postoj v tlačovej správe.

Predstavitelia Kresťanskej únie dodali, že ak budeme v základných a zásadných otázkach ticho a budeme tolerovať bezbrehé útoky na našu národnú i štátnu identitu a suverenitu, naše princípy a tradície, tak v krátkom čase nás „progresívna mašinéria zomelie“.

Preto považujú za viac ako dôležité, aby v európskom priestore nadobudol vážnosť hlas, ktorý bráni život od jeho počatia.

„Aprílové uznesenie europarlamentu bolo len vodou na mlyn pre krajinu galského kohúta. Právo na život zhorelo v zápale ‚francúzskej hrdosti a univerzálneho posolstva'“, konštatovala Anna Záborská, predsedníčka Kresťanskej únie.

Strana pripomenula, že Francúzi čakali pri Eiffelovej veži, keď sa právo na potrat ako v prvej krajine na svete dostalo do ústavy.

„Nemôžeme dopustiť, aby bolo Slovensko zobudené do ‚francúzskeho rána‘. Existuje iba právo na život. Právo na potrat je to isté ako právo zabiť. A verte, že aj vo francúzštine to znie rovnako pravdivo a hrozivo zároveň,“ dodala Záborská.

(max)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok