Rosgvardia: Rusko získalo späť dve obce v Kurskej oblasti

„Celý náš front sa posunul vpred,“ oznámil čečenský generálmajor a jeden z veliteľov Národnej gardy (Rosgvardia) Apti Alaudinov, ktorého citovala agentúra Reuters.

Generál spresnil, že armáda získala obce Darjino a Nikolajevo-Darjino. Tieto obce sú vzdialené asi 15 kilometrov od pôvodnej frontovej línie, ktorá vznikla po augustovom vpáde ukrajinských oddielov. Ruské jednotky teraz získali pozíciu, z ktorej môžu napadnúť obec Sverdlikovo, ktoré využívajú ukrajinské sily ako logistické centrum.

Alaudinov zároveň oznámil, že ruské sily postupujú aj na východe Ukrajiny. Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok oznámilo dobytie ukrajinskej obce Heorhijivka v Doneckej oblasti.

Ukrajinská armáda sa podľa ruského ministerstva obrany snaží preniknúť cez ruské hranice na inom mieste, aby tak odlákala časť ruských jednotiek.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok