Hizballáh po izraelskom útoku potvrdil smrť ďalšieho vysokopostaveného veliteľa

Libanonské hnutie Hizballáh v sobotu oznámilo, že pri piatkovom izraelskom útoku v Bejrúte zahynul aj jeho druhý vysokopostavený veliteľ Ahmed Wahbí.

Izrael zaútoèil na juh libanonského mesta Bejrút, zahynuli dvaja ¾udia Bejrút po izraelskom útoku. Foto: TASR/AP

Hizballáh dodal, že Wahbí dohliadal na vojenské operácie elitných jednotiek Radván na podporu palestínskeho hnutia Hamas počas vojny v Pásme Gazy, ktorá vypukla v októbri minulého roka.

Proiránske hnutie už predtým potvrdilo, že izraelský útok v Bejrúte pripravil o život jeho vysokopostaveného veliteľa a jedného zo zakladajúcich členov Ibráhima Ákila. Obeťami útoku je údajne asi desať ďalších predstaviteľov hnutia.

Piatkový útok na južné predmestie Bejrútu si podľa libanonského ministerstva zdravotníctva vyžiadal najmenej 14 obetí na životoch a približne 66 zranených.

(tasr, ap, reuters)


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok